If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | Portfolio Categories Вести
34
archive,paged,tax-portfolio_category,term-vesti,term-34,paged-5,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive
Archive

ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИБИРАЊЕ ПРОЕКТИ ОД ЗДРУЖЕНИЈА И ФОНДАЦИИ ОД ОПШТИНА РАДОВИШ ЗА 2022 ГОДИНА, КОИ СЕ ВО СОГЛАСНОСТ СО СТРАТЕШКИТЕ И ПРОГРАМСКИТЕ ДОКУМЕНТИ НА ОПШТИНА РАДОВИШ А СЕ ФИНАНСИРААТ СОГЛАСНО ПРОГРАМАТА ЗА ЛОКАЛЕН ЕКОНОМСКИ РАЗВОЈ, ОД БУЏЕТОТ НА ОПШТИНА РАДОВИШ ЗА 2022 ГОДИНА.

  |     |   No comment

Врз основа на член 14 и 15 од Статутот на Општина Радовиш („Службен гласник  на Општина Радовиш „ бр. 07-765/1, 15.10.2002), Градоначалникот на општина Радовиш објавува:                                ЈАВЕН ПОВИК За прибирање проекти од...

Прочитај повеќе

ПРИЕМ НА ЛИЦАТА ПО ПОВОД БОГОЈАВЛЕНИЕ – ВОДИЦИ

  |     |   No comment

Градоначалникот на општина Радовиш Aцо Ристов, денес одржа прием на лицата кои за празникот Богојавление – Водици ги фатија светите крстови во населените места во општина Радовиш. Посакувајќи им многу здравје, среќа, бериќет и успеси на секое поле, Градоначалникот на лицата им подари паметни часовници.     Наградени беа...

Прочитај повеќе

РЕШЕНИЕ СЕ ОДОБРУВА ПЛАНСКА ПРОГРАМА ВО Е-УРБАНИЗАМ СО БРОЈ НА ПОСТАПКА: 40290 ЗА ИЗРАБОТКА НА УРБАНИСТИЧКИ ПРОЕКТ СО ПЛАН ЗА ПАРЦЕЛАЦИЈА НА ГП БР.1038, КП-1038 ВО РАДОВИШ, СО КЛАСА НА НАМЕНА А1 – ДОМУВАЊЕ, СО ПРОЕКТЕН ОПФАТ: КП-1038, КО РАДОВИШ

  |     |   No comment

Врз основа на член 44, став 7 од Законот за Урбанистаичко планирање (Сл. Весник  Бр. 32/2020) Градоначалникот на општина Радовиш по доставен предлог за одобрување на Планска програма, за изработка на Урбанистички Проект со план за парцелација на ГП бр.1038,  КП-1038 КО Радовиш од ДУП...

Прочитај повеќе

РЕШЕНИЕ: СЕ ОДОБРУВА ПЛАНСКА ПРОГРАМА ВО Е-УРБАНИЗАМ СО БРОЈ НА ПОСТАПКА: 39449 ЗА ИЗРАБОТКА НА УРБАНИСТИЧКИ ПЛАН ВОН ОПФАТ НА УРБАНИСТИЧКИ ПЛАН СО КЛАСА НА НАМЕНА А1 – ДОМУВАЊЕ

  |     |   No comment

Врз основа на член 44, став 7 од Законот за Урбанистаичко планирање (Сл. Весник  Бр. 32/2020) Градоначалникот на општина Радовиш по доставен предлог за одобрување на Планска програма, Ви доставува предлог за одобрување на Планска Програма за изработка на Урбанистички Проект со план за парцелација...

Прочитај повеќе

РЕШЕНИЕ: СЕ ОДОБРУВА ПЛАНСКА ПРОГРАМА ВО Е-УРБАНИЗАМ СО БРОЈ НА ПОСТАПКА: 40252 ЗА ИЗРАБОТКА НА УРБАНИСТИЧКИ ПРОЕКТ СО ПЛАН ЗА ПАРЦЕЛАЦИЈА НА ГРАДЕЖНА ПАРЦЕЛА БР. 1 ОД ДУП УБ 9.2 ВО РАДОВИШ, СО КЛАСА НА НАМЕНА А1 – ДОМУВАЊЕ

  |     |   No comment

Врз основа на член 44, став 7 од Законот за Урбанистаичко планирање (Сл. Весник  Бр. 32/2020) Градоначалникот на општина Радовиш по доставен предлог за одобрување на Планска програма, за изработка на Урбанистички Проект со план за парцелација на Градежна Парцела бр. 1 од ДУП УБ...

Прочитај повеќе

JАВЕН ПОВИК ЗА РАСПРЕДЕЛБА НА СРЕДСТВА ОД БУЏЕТОТ НА ОПШТИНА РАДОВИШ НА СПОРТСКИ КЛУБОВИ, ЗДРУЖЕНИЈА И СОЈУЗИ ОД ОПШТИНА РАДОВИШ ЗА 2022 ГОД.

  |     |   No comment

   Врз основа на член 22 став 1 од Законот за локална самоуправа (Сл.весник на Р.М. бр. 05/02), член 15 став 1 од Статутот на општина Радовиш (Сл. гласник на општина Радовиш бр. 05/02) и член 3 од Методологијата за распределба на финансиски средства на спортски...

Прочитај повеќе

JАВЕН ПОВИК ЗА РАСПРЕДЕЛБА НА СРЕДСТВА ОД БУЏЕТОТ НА ОПШТИНА РАДОВИШ НА ЗДРУЖЕНИЈА НА ГРАЃАНИ И ДРУГИ ФИЗИЧКИ И ПРАВНИ ЛИЦА ОД ОБЛАСТА НА КУЛТУРАТА ОД ОПШТИНА РАДОВИШ ЗА 2022 ГОД.

  |     |   No comment

Врз основа на член 22 став 1 од Законот за локална самоуправа (Сл.весник на Р.М. бр. 05/02), член 15 став 1 од Статутот на општина Радовиш (Сл. гласник на општина Радовиш бр. 05/02) и член 3 од Методологијата за распределба на финансиски средства на здруженија...

Прочитај повеќе

ЈАВЕН ОГЛАС ЗА ПРЕДЛАГАЊЕ НА КАНДИДАТИ ЗА ИЗБОР НА СПОРТИСТ, СПОРТСКА ЕКИПА И ТРЕНЕР ЗА 2021 ГОД. КАКО И ЗА СПОРТСКИ РАБОТНИК ЗА ПОВЕЌЕГОДИШНА РАБОТА

  |     |   No comment

Врз основа на член 34 од Статутот на општина Радовиш (Сл.гласник на општина Радовиш бр. 05/02), како и врз основа Правилникот за критериуми за избор на најуспешни спортисти, спортски екипи и спортски работници бр.08-348/1 од 11.02.2015 год., Комисијата за култура, образование и спорт при Советот...

Прочитај повеќе

ПОСЕТA НА ДЕЖУРНИТЕ СЛУЖБИ КОИ РАБОТАТ ЗА ВРЕМЕ НА НОВОГОДИШНАТА НОЌ

  |     |   No comment

На новогодишната ноќ, одредени служби морат професионално да се грижат за безбедноста и здравјето на граѓаните на општина Радовиш. Градоначалникот на општина Радовиш Ацо Ристов и Претседателката на Советот Моника Ристевска, како дел од новогодишните активности ги посетија дежурните служби во Територијалната противпожарна единица, во Итната...

Прочитај повеќе

ПОСТАВЕНИ ИНТЕРНЕТ БАЗНИ СТАНИЦИ КОИ НУДАТ БЕСПЛАТЕН ПРИСТАП ДО БЕЗЖИЧЕН ИНТЕРНЕТ

  |     |   No comment

Проектите кои ги нудевме во кампањата беа плод на гласот и потребите на граѓаните. Затоа се реални и остварливи и наша обврска е тоа кое што сме го ветиле да го реализираме. Едно од нашите ветувања беше бесплатен интернет за сите. На вкупно 5 различни локации во градот...

Прочитај повеќе