If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | Portfolio Categories Вести
34
archive,paged,tax-portfolio_category,term-vesti,term-34,paged-57,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive
Archive

РАБОТНА ПОСЕТА НА ООУ „КРСТЕ П. МИСИРКОВ“ ВО РАДОВИШ

  |     |   No comment

Градоначалникот на општина Радовиш Герасим Конзулов, секретарот на општината Драган Стојанов, раководителот на секторот за урбанизам при општина Радовиш – Кирчо Сусинов и и советникот за образование во текот на вчерашниот ден беа во работна посета на ООУ „Крсте П.Мисирков“.   Тие остварија средба со директорот на училиштето...

Прочитај повеќе

СРЕДБА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ КОНЗУЛОВ СО ПЕНЗИОНЕРИТЕ

  |     |   No comment

Градоначалникот Герасим Конзулов денес на покана на Здружението на Пензионерите од Радовиш и Конче присуствуваше на нивната прслава по повод Меѓународниот ден на жената 8 Март. А во склоп на празнувањето Градоначалникот со едно мало внимание им подари цвеќе на пензионерките....

Прочитај повеќе

ЈАВЕН ПОВИК ЗА РАСПРЕДЕЛБА НА СРЕДСТВА ОД БУЏЕТОТ НА ОПШТИНА РАДОВИШ НА ЗДРУЖЕНИЈА ОД ОБЛАСТА НА КУЛТУРАТА И ГРАЃАНСКИОТ СЕКТОР ОД ОПШТИНА РАДОВИШ ЗА 2018 ГОДИНА

  |     |   No comment

Врз основа на член 22 став 1 од Законот за локална самоуправа (Сл.весник на Р.М. бр. 05/02), член 15 став 1 од Статутот на општина Радовиш (Сл. гласник на општина Радовиш бр. 05/02) а согласно годишните Програми за активности од областа на културата во општина...

Прочитај повеќе

ОДРЖАНА VII-ИТНА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА РАДОВИШ

  |     |   No comment

Врз основа на член 39 од Законот за локална самоуправа и Статутот на општина Радовиш, Советот на општина Радовиш, врз основа на претходно донесеното Решение вчера беше одржана VII- Итна седница со 14 точки од дневниот ред.   Седницата се одржа со почеток од 15.30 часот. во...

Прочитај повеќе

РЕШЕНИЕ ЗА СВИКУВАЊЕ НА VII-ИТНА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА РАДОВИШ

  |     |   No comment

Врз основа на член 39 од Законот за локална самоуправа, член 19 став 2 од Статутот на општина Радовиш и член 51 од Деловникот за работа на Советот на општина Радовиш, се донесе Решение за свикување на VII- Итна седница на Советот на општина Радовиш. Седницата...

Прочитај повеќе

ПРОДОЛЖЕНИЕ НА ШЕСТАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА РАДОВИШ

  |     |   No comment

Денес беше закажано продолжението на шестата седница на Советот на општина Радовиш.   На самиот почеток Претседателот на Советот Коле Чаракчиев побара во наредните денови координација помеѓу советничките групи и градоначалникот Герасим Конзулов со што повторно седницата се одложи за некој од наредните денови....

Прочитај повеќе

ПОСЕТА И СРЕДБА СО ЖИТЕЛИТЕ ОД НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА АЛИКОЧ И КОЏАЛИЈА

  |     |   No comment

Градоначалникот на општина Радовиш Герасим Конзулов и раководителот на секторот за урбанизам при општина Радовиш – Кирчо Сусинов, во текот на вчерашниот ден остварија работна средба во селата Аликоч и Коџалија. Најпрвин, тие го посетија подрачното основно училиште за двете села во с. Коџалија со вкупен...

Прочитај повеќе

Отворен повик за учество во проектот ,,Инкубатор за младинско организирање”

  |     |   No comment

,,Инкубатор за младинско организирање” О Т В О Р Е Н   П О В И К Здружението Лидери за едукација, активизам и развој – ЛЕАД од Скопје, со задоволство го објавува овој отворен повик за учество во проектот ,,Инкубатор за младинско организирање”, кој ќе се спроведува во општините Радовиш...

Прочитај повеќе

ПОСЕТА НА ТУРЦИЈА И ЗБРАТИМЕНИТЕ ОПШТИНИ ЧИНАРЏИК И ТАШКОПРИ, КАКО И НА ГРАДОТ ЈАЛОВА ВО РЕПУБЛИКА ТУРЦИЈА

  |     |   No comment

Градоначалникот на општина Радовиш Герасим Конзулов, во текот на  минатата недела оствари тридневна службена посета на на збратимените општини Чинарџик, Ташкопри, како и на општина Јалова во Република Турција. Оваа тридневна посета беше реализирана заедно со градоначалниците и од општините Конче (Благој Илиев) и Василево...

Прочитај повеќе