If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | Portfolio Categories Вести
34
archive,paged,tax-portfolio_category,term-vesti,term-34,paged-59,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive
Archive

ОСТАВАРЕНА СРЕДБА СО БЕНЏАМИН ПЕРКС – ВИСОКИОТ ПРЕТСТАВНИК НА UNICEF ВО МАКЕДОНИЈА

  |     |   No comment

Градоначалникот Герасим Конзулов денес оствари средба со високиот претставник од канцеларијата на UNICEF во Скопје г-дин Бенџамин Перкс кој заедно со дел од својот тим и Регионалниот координатор за Ран детски Развој, Василка Брендова и Претседателот на Советот Коле Чаракчиев ги посетија центрите за Ран...

Прочитај повеќе

СКЛУЧЕН ДОГОВОР ЗА СОРАБОТКА И ТРЕТМАН НА ЕЛЕКТРИЧЕН И ЕЛЕКТРОНСКИ ОТПАД

  |     |   No comment

Во согласност со Законот за управување на електричен и електронски отпад, Градоначалникот на општина Радовиш потпиша договор за меѓусебна соработка со „Елколект“ ДОО Скопје – лиценциран колективен постапувач со отпадна електрична и електронска опрема и отпадни батерии и акомулатори.   Со ова, ЕЛС Радовиш доби донација од...

Прочитај повеќе

ЈАВЕН ПОВИК ЗА СОБРАНИЕ НА АКЦИОНЕРИ НА РАКОМЕТЕН КЛУБ А.Д. РАДОВИШ

  |     |   No comment

  Собранието ќе се одржи на ден 05.03.2018 год. (Понеделник) со почеток од 15.30 часот во просториите на друштвото на ул. Александар Македонски бр. 14 Радовиш...

Прочитај повеќе

ОБНОВУВАЊЕ НА ЦЕФКОВОДИТЕ ЗА КАНАЛИЗАЦИОНИТЕ СИСТЕМИ

  |     |   No comment

Во склоп на Проектот за изведба и реализација на Прочистителната станица со колекторски систем, деновиве, во градот Радовиш се реализира и ревитализацијата, т.е, обновувањето на цефководите за канализационите системи по улиците на градот Радовиш во вкупна должина од 3200 метри.   Со овој зафат значително ќе се...

Прочитај повеќе

РАБОТИЛНИЦА ЗА ИЗГОТВУВАЊЕ МЕТОДОЛОГИЈА ЗА ПОДДРШКА НА ГРАЃАНСКИ ОРГАНИЗАЦИИ

  |     |   No comment

Вчера во Ресторан Шампион беше одржана работилница во организација на Фондацијата за развој на локалната заедница од Штип  со претставници на Советот на општина Радовиш, општинската администрација и граѓанските здруженија од Радовиш,  со цел развивање методологија за распределба на средства од општинскиот буџет за поддршка...

Прочитај повеќе

ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ИЗБОР НА СОВЕТИ НА МЕСНА САМОУПРАВА ВО УРБАНИТЕ-МЕСНИ ЗАЕДНИЦИ

  |     |   No comment

  И З В Е С Т У В А Њ Е   Се известуват граѓаните на Општина Радовиш дека врз основа на чл.84 од Законот за локална самоуправа,чл.21 ст.1 точка 43 од Статутот на општина Радовиш и донесена Одлука на Советот на општина Радовиш на ден...

Прочитај повеќе

ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ГЕРАСИМ КОНЗУЛОВ ДЕНЕС ОДРЖА ПРИЕМ НА ЛИЦАТА КОИ ГО ФАТИЈА КРСТОТ НА ВОДИЦИ

  |     |   No comment

ДОДЕЛЕНИ НАГРАДИТЕ НА ЛИЦАТА КОИ ГО ФАТИЈА КРСТОТ НА ВОДИЦИ   Градоначалникот на општина Радовиш Герасим Конзулов, денес одржа прием на сите лица кои за празникот Богојавление – Водици ги фатија светите крстови во општина Радовиш.   На овој прием од страна на Градоначалникот беа доделени предвидените награди за...

Прочитај повеќе

СООПШТЕНИЕ ДО ГРАЃАНИТЕ НА ГРАД РАДОВИШ

  |     |   No comment

Во склоп на Проектот за изведба и реализација на Прочистителната станица со колекторски систем, деновиве, во градот Радовиш се  реализира и ревитализацијата, т.е, обновувањето на цефководите за канализационите системи по улиците на градот Радовиш во вкупна должина од 3200 метри.   Со овој зафат значително ќе се...

Прочитај повеќе

ПОТПИШАН МЕМОРАНДУМ ПОМЕЃУ ОПШТИНА РАДОВИШ И „ЛЕАД“

  |     |   No comment

Денес, со потпишувањето на Моморандумот  за соработка помеѓу Општина Радовиш застапувана од градоначалникот Герасим Конзулов и Здружението Лидери за едукација, активизам и развој – ЛЕАД застапувавмо од Илија Станковски, програмски директор, практично започна реализацијата на Проектот „Инкубатор за младинско организирање„ којшто се спроведува преку проектот...

Прочитај повеќе

РАДОВИШ: БОГОЈАВЛЕНИЕ – ВОДИЦИ 2018

  |     |   No comment

Чествувањето на големиот православен празник Богојавление-Водици 2018 во Радовиш започна со света божествена литургија во двата храма Св.„Пророк Илија“ и Св. „Троица“, од каде што после литургијата верниците во „Литија“ се упатија кон базенот Шампион.Овде на базенот Шампион се изврши големиот водосвет, по кој ќе...

Прочитај повеќе