If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | Portfolio Categories Вести
34
archive,paged,tax-portfolio_category,term-vesti,term-34,paged-82,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive
Archive

РАДОВИШ ПОДГОТВЕН ЗА ОДБЕЛЕЖУВАЊЕ НА 6-ТИ НОЕМВРИ – ДЕНОТ НА ОСЛОБОДУВАЊЕТО

  |     |   No comment

По повод 6-ти Ноември-ден на ослободувањето на градот Радовиш од фашистичкиот окупатор 1944 год. предвидени се многубројни настани и свечености со кои општината и градоначалникот ќе го одбележат значењето на овој ден за градот, општината и сите граѓани. Имено настаните започнуваат од четврти ноември Среда кога...

Прочитај повеќе

ВО РАДОВИШ ОДРЖАН „САЕМ ЗА ВРАБОТУВАЊЕ“

  |     |   No comment

Општина Радовиш како партнер на Министерството за труд и социјална политика на Македонија и Агенцијата за вработување на во неколку наврати е домаќин и активно учествува на карванот -„Саеми за вработување“. Денешниот “Саем за вработување“ 2015 година се организира по петти пат и истиот има...

Прочитај повеќе

СРЕДБА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НИКОЛОВ СО ЗАМЕНИК МИНИСТЕРОТ ЗА ЛОКАЛНА САМОУПРАВА ПРЕНЏОВ

  |     |   No comment

Заменик министерот на локална самоуправа Пренџов оствари средба со градоначалникот Николов   Денеска во посета на општина Радовиш беше заменик министерот за локална самоуправа Љупчо Пренџов кој на средбата со градоначалникот Николов ги презентираше можностите за аплицирање на проекти преку програмата за прекугранична соработка со Република Бугарија. Во...

Прочитај повеќе

ПОЛОЖЕНО СВЕЖО ЦВЕЌЕ ПО ПОВОД „ДЕНОТ НА МАКЕДОНСКАТА РЕВОЛУЦИОНЕРНА БОРБА“

  |     |   No comment

По повод 22 октомври денот кога беше запален градот Радовиш од страна на фашистичкиот окупатор во 1944 година денес беше одадена почит на Споменикот на загинатите жртви и беше положено свежо цвеќе од голем број на делегации.   Исто така по повод празнувањето на утрешниот празник 23-ти...

Прочитај повеќе

ОДРЖАНА 41. СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА РАДОВИШ

  |     |   No comment

Членовите на советот вчера расправаа по 10 точки од дневниот ред на 41. седница.     Беше изгласана измената и дополнувањето на Програмата за изработка на урбанистички планови на подрачјето на нашата општина, а истотака и измената и дополнувањето на Програмата за уредување на градежно земјиште, одржување на...

Прочитај повеќе

ВО РАДОВИШ СЕ РЕАЛИЗИРАШЕ АКЦИЈАТА „МАКЕДОНИЈА БЕЗ ОТПАД“

  |     |   No comment

Општина Радовиш беше активно вклучена во проектот ,,Македонија без отпад,,.   Проектот има за цел да го исчисти отпадот кој се наоѓа на несоодветни места во околината, да развие свест кај граѓаните за правилно управување со отпадот и да развие механизми за подршка на граѓаните, општините и...

Прочитај повеќе

ЗАВРШНА СЕСИЈА ОД „ФОРУМ НА ЗАЕДНИЦИТЕ“

  |     |   No comment

Во петокот беше одржана завршната последна форумска сесија од „Форуми на заедниците-буџетски форум“, која ја спроведуваше Општина Радовиш со подршка на Швајцарската агенција за подршка и развој.   Овој циклус форумските сесии од „Форумот на заедниците-буџетски форум“ беа разгледувани повеќе теми: комуналните дејности, урбанистичко планирање, животна средина,...

Прочитај повеќе

НОВИ ТРИ ПРИСТАПНИ ПАТЕКИ ПОПЛОЧЕНИ СО БЕКАТОН

  |     |   No comment

Во градот Радовиш во завршна фаза е поплочувањето на околу 500 м2 површина. Имено се работи за три нови локации-пристапни патеки кои се поплочени со цел полесно одвивање на секојдневните активности на граѓаните, но и уредување на урбаната средина.   Првата локација е кај детска градинка „Цветови“ во...

Прочитај повеќе

СРЕДБА СО ЖИТЕЛИТЕ НА ПОКРАЈЧЕВО

  |     |   No comment

Посетите и средбите со жителите на урбаните и месните заедници во општина Радовиш на Градоначалникот Николов продолжија и вчера во вечерните часови, каде што беше посетено населеното место Покрајчево и остварена средба со граѓаните од оваа месна заедница.   Со оваа посета на Градоначалникот Сашко Николов се...

Прочитај повеќе

ОДРЖАНА 40. СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА РАДОВИШ

  |     |   No comment

Во салата на Советот на општина Радовиш денес беше одржана 40та седница на Советот на општина Радовиш.   На оваа седница се работеше со претходен донесен дневен ред од 38 точки, а седницата ја водеше Претседателот на Советот Никола Миовски.   На оваа 40. седница советниците ги разгледаа и...

Прочитај повеќе