If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | Portfolio Categories Вести
34
archive,paged,tax-portfolio_category,term-vesti,term-34,paged-84,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive
Archive

ОДРЖАНА 38. СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА РАДОВИШ

  |     |   No comment

Во салата на Советот на општина Радовиш денес беше одржана 38та седница на Советот на општина Радовиш. На оваа 36. седница исто така беа поставувани голем број на Советнички прашања на кој одговор даде Градоначалникот Сашко Николов, исто така советниците ги разгледаа и освоија одлуките и...

Прочитај повеќе

ПРЕЗЕНТАЦИЈА НА МОЖНОСТИТЕ ЗА ИСКОРИСТУВАЊЕ НА „ИПА ФОНДОВИТЕ“

  |     |   No comment

Денес во просториите на Општина Радовиш се одржа средба помеѓу претставници од Општина Радовиш и здружението „Современ Фармер“ со занаетчиите и микро и малите претпријатија од општина Радовиш. На средбата од страна на Општина Радовиш и здружението Современ фармер се презентираа можностите за искористување на ИПА...

Прочитај повеќе

ПОД-ПРОЕКТ „ИЗГРАДБА НА НОВ ПАТ ШТО ЌЕ ГИ ПОВРЗУВА ЛОКАЛНИТЕ ЗАЕДНИЦИ КАЛУЃЕРИЦА И ПОДАРЕШ ВО ОПШТИНА РАДОВИШ„

  |     |   No comment

Општина Радовиш преку Проектот за подобрување на општинските услуги, финансиран со заем од Светска банка, обезбеди финансиски средства за реализација на под-проектот „ Изградба на нов пат што ќе ги поврзува локалните заедници Калуѓерица и Подареш во општина Радовиш„. Имплементацијата на проектот предвидено е да трае...

Прочитај повеќе

ПРЕЗЕНТАЦИЈА НА ПРОГРАМАТА ЗА ЕНЕРГЕТСКА ЕФИКАСНОСТ НА ОПШТИНА РАДОВИШ

  |     |   No comment

Вчера во просториите на салата на Советот на општина Радовиш, беше одржана презентација на тригодишна програма за Енергетска ефикасност на општина Радовиш.    Општина Радовиш, од страна на Светска банка беше избрана за реализација на овој проект, како претставник на општините од гратските подрачја (во конкуренција од...

Прочитај повеќе

РАСПОРЕД НА БОГОСЛУЖБИТЕ ЗА ПРАЗНИКОТ СВ. СПАСО РАДОВИШКИ

  |     |   No comment

Почитувани браќа и сестри ! Ги покануваме сите христијани кои сакат да го прослават празникот на Светиот новомаченик Спасо Радовишки.   Редоследот на богослужбите ќе биде следниот: 20.08.2014 год. (Четврток) со почеток во 18:00 часот – Архиерејска вечерна богослужба на која ќе служи Митрополитот брегалнички г. Иларион и игуменот на Лесновскиот манастир отец...

Прочитај повеќе

ДЕЛЕГАЦИЈА ОД ОПШТИНА РАДОВИШ ВО ПОСЕТА НА ВАСЛУЈ ВО РОМАНИЈА

  |     |   No comment

Во рамките на иницијативата и заедничката желба за збратимување помеѓу Општина Радовиш и Општина Васлуј, а по претходно упатена покана за посета до Градоначалникот на Општина Радовиш, по повод празникот „Пресвета  Богородица“ заштитник на општина Васлуј, од страна на Градоначалникот на Општина Васлуј, Градоначалникот на...

Прочитај повеќе

САНИРАЊЕ И ОТСТРАНУВАЊЕ НА ОШТЕТЕНИОТ АСФАЛТ И УДАРНИТЕ ДУПКИ

  |     |   No comment

Деновиве интензивно се работи на отстранување и санирање на ударните дупки и оштетениот асфалт низ градот Радовиш, кои претставуваа голем проблем во нормалното одвивање на сообраќајот низ улиците во градот.   Со завршувањето на овие подготовки ќе се премине на асфалтирање со нов слој на асфалт, а...

Прочитај повеќе

ЈАВЕН ПОВИК ЗА ЧИСТЕЊЕ НА ДЕЛ ОД РЕЧНИТЕ КОРИТА НА ИЊЕВСКА РЕКА И РЕКА СУШИЦА

  |     |   No comment

Ј  А  В  Е  Н     П  О  В  И  К За чистење на дел од речните корита на Ињевска река L=5000  м. и речно корито на река Сушица L=5000 м Предмет на повикот Предмет на јавниот повик е ангажирање на градежна механизација за чистење на речните корита согласно Одлуката...

Прочитај повеќе

АКТИВНО ЧИСТЕЊЕ НА РЕЧНИТЕ КОРИТА ВО ОПШТИНА РАДОВИШ

  |     |   No comment

Деновиве во завршна фаза е реализацијата на „Акциониот план за чистење на речните корита“ на подрачјето на општина Радовиш со што се превземаат  превентивни мерки во случај на обилни врнежи и евентуално излевање на надојдена вода.   Овие активности се континуирани и се продолжение на оние од...

Прочитај повеќе

ЈАВНА ПРЕЗЕНТАЦИЈА ЗА УРБАНИСТИЧКИ ПЛАН ЗА СУЛДУРЦИ

  |     |   No comment

Денес во просториите на општина Радовиш беше одржана Јавна презентација за донесување на Урбанистички план за село Сулдурци во површина од 31,74 ха.   Нацрт планот е истакнат во малата сала во општина Радовиш, каде што се одржа и Јавната презентација. Јавната анкета ќе трае 10 работни дена,...

Прочитај повеќе