If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | Portfolio Categories Вести
34
archive,paged,tax-portfolio_category,term-vesti,term-34,paged-90,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive
Archive

ПОПЛОЧУВАЊЕ СО БЕКАТОН НА ПРИСТАПНИ УЛИЦИ ВО ОПШТИНАТА

  |     |   No comment

Деновиве интензивно се работи на еден многу важен проект - поплочување на пристапни улици во општина Радовиш.    Завршена е улицата во Сулдурци, се реализира кракот на ул: ,,Калаузлиска,,а допрва ќе започнат работите на улица во ,,Габрешко маало,,....

Прочитај повеќе

МАНИФЕСТАЦИЈА „ВЕЛИГДЕНСКИ КРЕАЦИИ“

  |     |   No comment

Денес во Центарот за култура „Ацо Караманов“ во склоп на Програмата за празници и манифестации на општина Радовиш за 2015 год. се одржа Манифестацијата „ВЕЛИГДЕНСКИ КРЕАЦИИ“, која реално претставуваше голем празник за очи.   Слободно можеме да констатираме дека, учениците од Основните општински училишта, децата од Детската...

Прочитај повеќе

ИНВЕСТИЦИЈА ОД 500.000 ЕВРА ВО ПАТНА ИНФРАСТРУКТУРА ВО ОПШТИНА РАДОВИШ

  |     |   No comment

,,На мое големо задоволство,, -рече Градоначалникот на општина Радовиш Сашко Николов, од денеска објавувам дека започнува со реализација една голема капитална инвестиција во нашата општина.  Од буџетот на општината ќе бидат инвестирани 500.000 евра во уредување на патната инфраструктура односно асфалтирање на локални улици во с.Калугерица,...

Прочитај повеќе

АМБАСАДОРОТ НА ТУРЦИЈА, ОМУР СОЛЕНДИЛ ВО ПОСЕТА НА РАДОВИШ

  |     |   No comment

Денес во посета на општина Радовиш беше Амбасадорот на Република Турција во Република Македонија г-дин Омур Солендил, каде што оствари средба со Градоначалникот на општина Радовиш г-дин Сашко Николов.    На оваа средба од страна на Градоначалникот Николов, Амбасадорот Солендил беше запознаен со потенцијалите на општина Радовиш...

Прочитај повеќе

ОДБЕЛЕЖАН СВЕТСКИОТ ДЕН НА ЗДРАВЈЕТО

  |     |   No comment

Денес во ЈЗУ Здравен дом во Радовиш, по повод Светскиот ден на здравјето беше организирана свеченост со кој беше одбележан овој ден, а исто така беа доделени благодарници за голем број на помагатели и соработници. Во продолжение на прославата беше остварен прием за гостите на...

Прочитај повеќе

ЗАВРШУВА ИЗГРАДБАТА НА МОСТОТ НА РАДОВИШКА РЕКА КАЈ ЗЛЕОВО

  |     |   No comment

Со изведбата на горниот асфалтен слој на мостовската конструкција,  жителите од населеното место Злеово во општина Радовиш, повторно ќе имаат можност преку регионалниот пат Р29741 да се поврзат со магистраниот пат А4 (Радовиш-Штип).   Околу 1500 жители од оваа радовишко село беа отсечени од сообраќајната мрежа во...

Прочитај повеќе

МАНИФЕСТАЦИЈА „ АПРИЛИЈАДА 2015“

  |     |   No comment

По повод меѓународниот ден на шегата 1-ви Април, во организација на Општина Радовиш и Центарот за култура „Ацо Караманов’’ и оваа година, традиционално се одржа манифестацијата „Априлијада 2015”.   Маскираните дечиња од детските градинки,  основните училишта од општината, не криејќи ја својата радост продефилираа со своите маски...

Прочитај повеќе

ОПШТИНА РАДОВИШ ОТПОЧНУВА СО ИСПЛАТАТА НА ПРВИОТ ДЕЛ ОД УЧЕНИЧКИТЕ СТИПЕНДИИ ЗА УЧЕБНАТА 2014/15

  |     |   No comment

Со донесувањето на Правилникот за доделување на стипендии на ученици од основното и средното образование во општина Радовиш од страна на Советот на општина Радовиш на 04.07.2013 г., Општината и Градоначалникот на општина Радовиш започнаа со доделување општински стипендии за ученици од основното и средното...

Прочитај повеќе

ОДРЖАНА 33-та СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА РАДОВИШ

  |     |   No comment

Советот на општина Радовиш ја одржа својата редовна 33-та седница со која претседаваше Претседателот на Советот Никола Миовски.   На оваа седница се работеше со однапред утврден дневен ред од 12 точки, а исто така oд страна на Советниците беа разгледани и усвоени голем број на предлог...

Прочитај повеќе

СРЕДБА СО ГРАЃАНИТЕ ОД КАЛУЃЕРИЦА, СУЛДУРЦИ И ВОИСЛАВЦИ

  |     |   No comment

Вечерва се продолжи со Агендата на Градоначалникот Сашко Николов за посети и средби со граѓаните од Урбаните заедници во општина Радовиш. Градоначалникот Николов ги посети Урбаните заедници од населените места Калуѓерица, Сулдурци и Воиславци каде што оствари средби со граѓаните.     Граѓаните од овие населени места од страна...

Прочитај повеќе