If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | Portfolio Categories Вести
34
archive,paged,tax-portfolio_category,term-vesti,term-34,paged-96,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive
Archive

ВО ОПШТИНА РАДОВИШ УСПЕШНО СПРОВЕДЕНА АКЦИЈАТА „ДЕН НА ДРВОТО-ЗАСАДИ ЈА СВОЈАТА ИДНИНА”

  |     |   No comment

И покрај врнежливото време денес во Општина Радовиш успешно беше спроведена акцијата „Ден на дрвото-засади ја својата иднина“, еколошка акција која се спроведува низ цела Македонија.   Во општина Радовиш се пошумуваше на две локации, на м.в. Градска Корија оддалеченост 2 км, од градот и м.в. Село во...

Прочитај повеќе

УТРЕ ЌЕ СЕ РЕАЛИЗИРА АКЦИЈАТА „ДЕН НА ДРВОТО-ЗАСАДИ ЈА СВОЈАТА ИДНИНА“

  |     |   No comment

 Утре  3 декември ќе биде спроведена акцијата „Ден на дрвото-засади ја својата иднина“, со што низ цела Македонија ќе бидат организирани акции за пошумување.   Во општина Радовиш ќе се пошумува на две локации со вкупно 22 ха, а е предвидено да се засадат 100 000 садници.   КО Радовиш...

Прочитај повеќе

ДОНАЦИЈА НА КНИГИ ЗА БИБЛОТЕКАТА ВО ООУ „ОРЦЕ НИКОЛОВ“ ОД ИЊЕВО

  |     |   No comment

Денес во ООУ „Орце Николов“ во Ињево од страна на Градоначалникот на општина Радовиш беа донирани книги со која ќе биде збогатена библиотеката на оваа училиште.   Благодарение на соработката која во континуитет ја имаме со „Сојузот за грижи и воспитување на децата“ од Скопје, денес дониравме...

Прочитај повеќе

„ДЕН НА ДРВОТО – ЗАСАДИ ЈА СВОЈАТА ИДНИНА“

  |     |   No comment

Во среда 3 декември ќе биде спроведена акцијата „Ден на дрвото-засади ја својата иднина“, со што низ цела Македонија ќе бидат организирани акции за пошумување.   Акцијата за озеленување на Македонија за прв пат беше спроведена на 12-ти март, 2008 година. Во 2008 година беа засадени 2560 хектари,...

Прочитај повеќе

ТЕРМИН ЗА ПОЛАГАЊЕ ИСПИТ ЗА ДОБИВАЊЕ СЕРТИФИКАТ ЗА АВТОТАКСИ ВОЗАЧ

  |     |   No comment

С О О П Ш Т Е Н И Е ЗА ТЕРМИН ЗА ПОЛАГАЊЕ ИСПИТ ЗА ДОБИВАЊЕ СЕРТИФИКАТ ЗА АВТОТАКСИ ВОЗАЧ Соглaсно член 8-з од Законот за превоз во патниот сообраќај („Службен весник на Република Македонија“ број 68/04,127/06,114/09, 83/10, 140/10, 17/11, 53/11, 6/12, 23/13, 120/13, 163/13, 187/13,...

Прочитај повеќе

ЗАВРШИ ЕСЕНСКИОТ ДЕЛ ОД ОПШТИНСКА УЧИЛИШНА ЛИГА ВО ФУТСАЛ 2014/15

  |     |   No comment

Општинска училишна лига во Футсал 2014/15 Во есенскиот дел од Општинската училишна лига во Футсал 2014/15,  беа одиграни вкупно 4 (четири) кола, во кои како најуспешна се покажа екипата на Основното општинско училиште „Крсте Петков Мисирков“.   Оваа е втората сезона каде нашите основни училишта имаат можност да се...

Прочитај повеќе

ТРЕТА ФОРУМСКА СЕСИЈА

  |     |   No comment

Денес беше одржана третата сесија од проектот Форуми на заедниците-Буџетски форум на општина Радовиш.   На оваа работна форумска сесија беа презентирани предлозите од работната група, а беше отворена дискусија со усвојување на предлозите. Потоа беше презентирана Програмата на ЛЕР, Програмата за Спорт во општина Радовиш, како...

Прочитај повеќе

ОДЛУКА ЗА ДОДЕЛУВАЊЕ НА СТИПЕНДИИ НА УЧЕНИЦИ ЗА УЧЕБНАТА 2014/15

  |     |   No comment

Врз основа на чл.22, ст 1, т.8 од Законот за Локална самоуправа, чл. 43, ст м1, т.12 од Статутот на општина Радовиш и чл.2 и 9, ст. 5 од Правилникот за доделување на стипендии на ученици од основното и средното образование во општина Радовиш бр.07–1330/1...

Прочитај повеќе

ОПШТИНА РАДОВИШ СО УШТЕ ЕДНА ИНВЕСТИЦИЈА ВО ЗДРАВНИОТ ДОМ ОД РАДОВИШ

  |     |   No comment

Деновиве сме сведоци на интензивни работи околу реконструкцијата на фасадата на ЈЗУ Здравен дом од Радовиш, како дел од проектот за подобрување на енергетската ефикасност, а надоврзување на низата од заедничките проекти помеѓу општина Радовиш и ЈЗУ Здравен дом.   Со цел да создадеме подобри услови за...

Прочитај повеќе

ИНФОРМАТИВЕН СОСТАНОК 5. КОМПОНЕНТА “ИПА-ИПАРД” ПРОГРАМА

  |     |   No comment

Во салата на Советот на општина Радовиш се одржа информативен состанок на тема 5. компонента на ИПА-ИПАРД на кој состанок беа поканети да земат учество претставници од различни занаети (занаетчии) од општина Радовиш.   На информативниот состанок беа презентирани можностите за искористување на неповратни средства од ИПАРД...

Прочитај повеќе