If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | Portfolio Categories Вести
34
archive,paged,tax-portfolio_category,term-vesti,term-34,paged-97,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive
Archive

“ВОДА ЗА СИТЕ“ – ПРОЕКТ ЗА УПРАВУВАЊЕ СО СЛИВОТ НА РЕКА СТРУМИЦА

  |     |   No comment

  На 20 и 21 Ноември 2014 година во просториите на градската библиотека  Браќа Миладиновци во Радовиш, се одржаа 2 работилници на која се дефинираа проблемите и се утврдија приоритети со мерки и активности за одржлив развој на сливот на Радовишка/Стара река (струмички слив), река Струмица.   Работилницата...

Прочитај повеќе

ПРОМОВИРАЊЕ НА ПРОЕКТОТ “КОН ИДНИНАТА“

  |     |   No comment

Денес во ООУ „Никола Карев“ во Радовиш се одржа презентација на проектот за обновливи извори на енергија „Кон Иднината“ кој е дел од програмата за прекугранична соработка помеѓу Македонија и Бугарија. На презентацијата свое обраќање имаа менаџерот на проектот г-ѓа Мима Станоевска, и Ламбе Алабаковски.   Лидер...

Прочитај повеќе

ОСТВАРЕНА СРЕДБА СО ЖИТЕЛИТЕ ОД ВОИСЛАВЦИ

  |     |   No comment

Во рамките на агендата за посета по населените места низ општината, вечерва Градоначалникот Сашко Николов заедно со своите соработници остварија средба со жителите на Воиславци.   На оваа средба од страна на Градоначалникот Николов жителите на Воиславци беа запознаени со динамиката на тековните Проекти кои се реализираат...

Прочитај повеќе

ВТОРА СЕСИЈА ОД “ФОРУМОТ ВО ЗАЕДНИЦАТА”

  |     |   No comment

Вчера беше одржана втората сесија од проектот Форуми на заедниците-Буџетски форум. На буџетскиот форум присуствуваа над  80 граѓани кои активно се вклучија во спроведувањето на предвидените активности и дискусии.   Имено, на втората работна сесија за буџетскиот форум се разговараше за приходите и расходите во општинскиот буџет...

Прочитај повеќе

ПОВЕЌЕНАМЕНСКОТО ИГРАЛИШТЕ ВО ЗЛЕОВО СО НОВО ОСВЕТЛУВАЊЕ

  |     |   No comment

Повеќенаменско игралиште кое беше изградено минатата година во Злеово од вечерва и со ново професионално според сите стандарди осветлување, проект кој беше ветен од страна на Градоначалникот Сашко Николов и се реализираше за кратко време.   Жителите од Злеово на вечерашната средба со Градоначалникот Сашко Николов искажаа...

Прочитај повеќе

ТППЕ РАДОВИШ ВО СИМУЛАЦИЈА НА ПОЖАР И СПРАВУВАЊЕ СО НЕГО

  |     |   No comment

Денес во ООУ Коста Рацин во Подареш се одржа симулација на избувнување на пожар и справување со него, во склоп на програмата и активностите на Планот за заштита и спасување при елементарни непогоди.   Оваа симулација беше спроведена од страна на ТППЕ Радовиш, ООУ Коста Рацин од...

Прочитај повеќе

ОДРЖАНИ 41-ВИТЕ „КАРАМАНОВИ ПОЕТСКИ СРЕДБИ“

  |     |   No comment

 Викендов во општина Радовиш во организација на Советот на Караманови средби при ОУ Центар за Култура „ Ацо Караманов “ а под покровителство на Градоначалникот, Советот на општина Радовиш и Министерството за култура на Република Македонија, по 41-ви пат беа одржани традиционалните „ Караманови средби...

Прочитај повеќе

ОПШТИНСКА УЧИЛИШНА ЛИГА ВО ФУТСАЛ 2014/15

  |     |   No comment

Во Сабота на 15.11.2014 год. под покровителство на Градоначалникот Сашко Николов и Советот на општина Радовиш а во техничка организација на Општинскиот сојуз на училишен спорт, започна втората сезона 2014 / 2015 на Општинската училишна лига во Футсал.   Упатувајќи порака кон сите ученици за важноста на...

Прочитај повеќе

НОВО ОСВЕТЛУВАЊЕ НА ПОВЕЌЕНАМЕНСКОТО ИГРАЛИШТЕ ВО ВОИСЛАВЦИ

  |     |   No comment

Граѓаните на Воиславци на своето повеќенаменско игралиште кое беше изградено минатата година добија ново професионално осветлување според сите стандарди.   Тие на вечерашната средба со Градоначалникот Сашко Николов искажаа голема благодарност до него што ветеното го остварува за краток временски период.  Се гледаше огромно задоволство на нивните...

Прочитај повеќе

РУДАРСКИ СИМПОЗИУМ “ПОДЕКС-ПОВЕКС” – РАДОВИШ ‘14

  |     |   No comment

Денес во хотелот Бел Камен во Радовиш се одржа Седмото стручно советување на тема: Технологија на подземна и површинска експлоатација на минералните суровини “Подекс-Повекс“ ’14, кој е во организација на Здружението на рударско и геолошки инженери на Македонија.   Со преку 100 учесници од Македонија, Србија, Бугарија,...

Прочитај повеќе