If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | ПРОМОВИРАЊЕ НА ПРОЕКТОТ “КОН ИДНИНАТА“
9521
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-9521,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive

ПРОМОВИРАЊЕ НА ПРОЕКТОТ “КОН ИДНИНАТА“

Категорија

Вести

Денес во ООУ „Никола Карев“ во Радовиш се одржа презентација на проектот за обновливи извори на енергија „Кон Иднината“ кој е дел од програмата за прекугранична соработка помеѓу Македонија и Бугарија. На презентацијата свое обраќање имаа менаџерот на проектот г-ѓа Мима Станоевска, и Ламбе Алабаковски.

 

Лидер на проектот е Центарот за развој на Југоисточниот плански регион, во соработка со општините, а целта на проектот е да се подобри квалитетот на животот во прекуграничниот регион преку зголемување на енергетската ефикасност и искористување на еко ресурсите.

 

На денешната презентација пред учениците, преку игра и прашања беа запознаени со изворите на енергија и начините за нивно искористување.