If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | ДЕЧИЊАТА ОД РАДОВИШ ДОБИЈА УШТЕ ЕДНО ДЕТСКО РЕКРЕАТИВНО КАТЧЕ
157
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-157,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive
 

ДЕЧИЊАТА ОД РАДОВИШ ДОБИЈА УШТЕ ЕДНО ДЕТСКО РЕКРЕАТИВНО КАТЧЕ

Дата

October 07, 2013

Категорија

Реализирани Проекти

На свечен чин по повод празникот на градот “6-ти Ноември” – Денот на ослободувањето на Радовиш, на задоволство на најмладите дечиња од Радовиш – беше дадено во употреба новото детско рекреативно катче, кое е во склоп на Детската градинка “Цветови”.
Оваа детско рекреативно катче е заеднички проект на општина Радовиш и Детската установа Ацо Караманов, а дел проектот го помогна и Рудникот Бучим.

 
Општина Радовиш за оваа детско рекреативно катче одвои 1,8 мил./ден. кое што е инвестиција во делот на создавањето на подобри услови за спорт и рекреација на најмладата популација во општина Радовиш. Вакви или слични детски катчиња за брзо време ќе бидат изградени уште десет низ цела општина Радовиш – истакна Градоначалникот на општина Радовиш г-дин. Сашко Николов.