If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | Portfolio Categories Известување
45
archive,paged,tax-portfolio_category,term-izvestuvanje,term-45,paged-32,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive
Archive

ОБЈАВА

  |     |   No comment

Врз согласност со член 29 и член 51-а од Законот за просторно и урбанистичко планирање („Службен весник на Република Македонија“, бр. 51/05, 137/07, 91/09, 124/10, 18/11, 53/11, 144/12, 55/13, 163/13 и 42/14) е подготвена Проект за инфраструктура за изградба на ски центар Плачковица - Општина...

Прочитај повеќе

ОГЛАС ЗА ПРИБИРАЊЕ НА ПОНУДИ ЗА ДОДЕЛУВАЊЕ НА ЛИНИИ ЗА ПРЕВОЗ НА ПАТНИЦИ

  |     |   No comment

Врз основа на Одлуката за распишување оглас за распределба на линии за вршење линиски превоз на патници во општина Радовиш број 08-388/1 од 11.02.2015 година Комисијата за јавна безбедност, безбедност во сообраќајот и противпожарната заштита при Советот на општина Радовиш, распишува: О Г Л А С За прибирање...

Прочитај повеќе

ОДЛУКА НЕСПРОВЕДУВАЊЕ НА СТРАТЕГИСКА ОЦЕНА ЗА ДУП УБ 19

  |     |   No comment

ОДЛУКА ЗА НЕСПРОВЕДУВАЊЕ НА СТРАТЕГИСКА ОЦЕНА 1.За планскиот документ, Детален Урбанистички План за дел од Урбан блок 19 во град Радовиш, кој се носи согласно согласно член 65 од Законот за животна средина не е потребно да се спроведе стратегиска оцена на влијанието врз животната средина; 2.Одлуката...

Прочитај повеќе

ЈАВЕН ОГЛАС ЗА ВРАБОТУВАЊЕ

  |     |   No comment

Врз основа на Оперативниот план за услуги на пазарот на труд и активни програми и мерки за вработување за 2015 година, предвидени во Програмата за работа на Владата на Република Македонија 2011-2015, Агенцијата за вработување на Република Македонија на 18.02.2015 година,  објавува   ЈАВЕН ОГЛАС до невработените лица Се повикуваат сите...

Прочитај повеќе

ИЗВЕСТУВАЊЕ ДО ГРАЃАНИТЕ ЗА НАСТАНАТИТЕ ШТЕТИ ОД НЕВРЕМЕТО

  |     |   No comment

Се известуваат сите граѓани од Радовиш и населените места кои имаат претрпено штети од невремето кое ја зафати општината, да дојдат и пријават во просториите на општина Радовиш почнувајки од денес Сабота (24.01.2015 год) до Среда (28.01.2015 год).   Денес општина Радовиш има воспоставено дежурство, и во...

Прочитај повеќе

ЈАВЕН ПОВИК (за избор на Спортист, Спортска екипа и Спортски работник за 2014-та година)

  |     |   No comment

Ј А В Е Н  П О В И К За избор на Спортист, Спортска екипа и Спортски работник за 2014-та година Комисијата за култура, образование и спорт ги повикува сите спортисти и спортски екипи од општина Радовиш, кои имаат остварено спортски успеси во 2014-та година, да...

Прочитај повеќе

ЈАВЕН ПОВИК (за избор на членови на Советот на млади во општина Радовиш)

  |     |   No comment

Ј А В Е Н  П О В И К   за избор на членови на Советот на млади во општина Радовиш Се покренува постапка за избор на членови на Совет на млади во општина Радовиш. Советот на млади е советодавно тело на општина Радовиш и се основа со...

Прочитај повеќе

ИЗВЕСТУВАЊЕ ОД ТППЕ РАДОВИШ

  |     |   No comment

Како последица од ниските температури на подрачјето на општина Радовиш, зголемена е потребата од греење на објектите (станбени и деловни), но и опасноста од појава на пожари.   Од почетокот на оваа година,  само за две недели регистрирани се 13 пожари на станбени објекти пропратени со големи...

Прочитај повеќе