If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | Portfolio Categories Известување
45
archive,paged,tax-portfolio_category,term-izvestuvanje,term-45,paged-33,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive
Archive

ОГЛАС ЗА ВРАБОТУВАЊЕ НА КООРДИНАТОР ЗА ОДРЖЛИВ РАЗВОЈ И ПОДДРШКА

  |     |   No comment

О Г Л А С За вработување на Координатор за одржлив развој и поддршка на приватен сектор во рамките на проектот „Формирање на Бизнис Центар за поддршка и консултативни услуги за мали и средни претпријатија во Југоисточниот плански регион" Врз основа на член 22 и член 23...

Прочитај повеќе

УТРЕ ЌЕ СЕ РЕАЛИЗИРА АКЦИЈАТА „ДЕН НА ДРВОТО-ЗАСАДИ ЈА СВОЈАТА ИДНИНА“

  |     |   No comment

 Утре  3 декември ќе биде спроведена акцијата „Ден на дрвото-засади ја својата иднина“, со што низ цела Македонија ќе бидат организирани акции за пошумување.   Во општина Радовиш ќе се пошумува на две локации со вкупно 22 ха, а е предвидено да се засадат 100 000 садници.   КО Радовиш...

Прочитај повеќе

70 ГОДИНИ СЛОБОДЕН РАДОВИШ

  |     |   No comment

Чест и задоволство ни е да Ве поканиме на прославата на 6 Ноември – денот на ослободувањето на градот Радовиш   ПРОГРАМА  05.11.2014 – Среда 11:00 – Свечено откривање на спомен плочата на дедо Дане Трајков  – планина Плачковица 12:00 – Свечено пуштање во употреба на повеќенаменско игралиште –  СОУ „Коста...

Прочитај повеќе

ЈАВЕН ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ И УЧЕСТВО НА МАНИФЕСТАЦИЈАТА “САМУН ЕМ ТАТЛИЈА“

  |     |   No comment

ЈАВЕН ПОВИК  За пријавување и учество на заинтересирани субјекти на манифестацијата “Самун ем Татлија“ – 17, 18 и 19 Октомври 2014 година во Радовиш. Право на учество  Правни лица, трговски друштва (угостителство), здруженија (кои се регистрирани и обавуваат дејност поврзана со традиционалната кујна), со седиште во Општина Радовиш.     Критериуми  -         ...

Прочитај повеќе

КОНКУРС ЗА СТИПЕНДИРАЊЕ НА УЧЕНИЦИ ВО УЧЕБНАТА 2014/15 ГОДИНА

  |     |   No comment

Врз основа на член 50 став 1 точка 16 од Законот за локална самоуправа (“Сл.весник на РМ“ бр. 5/02), Одлуката за доделување на стипендии на ученици во основното и во средното образование од општината Радовиш бр.07-1330/2 од 04 јули 2013 г. и (Сл. Гласник на...

Прочитај повеќе

Известување: „НАШИТЕ УЛИЦИ – НАШ ИЗБОР“ и „МЕЃУНАРОДЕН ДЕН НА МИРОТ“

  |     |   No comment

Известување ЕЛС општина Радовиш во соработка со ОО на Сојузот на борците од општина Радовиш, Центарот за култура „ Ацо Караманов “ како и Основните и Средното општинско училиште, целосно се вклучува во одбележувањето на Европската недела на мобилност со организирање на манифестацијата „ Нашите улици...

Прочитај повеќе

ЕЛАБОРАТ ЗА ЗАШТИТА НА ЖИВОТНАТА СРЕДИНА

  |     |   No comment

Јавното претпријатие за државни патишта на Република Македонија изработува тендерска документација за рехабилитација и реконструкција на локалната патна мрежа во Република Македонија (тендер бр. 7), со заем од Светска Банка. Во рамките на тендерската документација изготвен е и Елаборат за заштита на животната средина.   Елаборат за...

Прочитај повеќе

ПРИЈАВУВАЊЕ НА ЗАИНТЕРЕСИРАНИ ТАКСИ ВОЗАЧИ, ЗА МЕЃУНАРОДЕН СЕРТИФИКАТ ЗА ПОЗНАВАЊЕ НА АНГЛИСКИ ЈАЗИК

  |     |   No comment

Ј А В Е Н   П О В И К ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА ЗАИНТЕРЕСИРАНИ КАНДИДАТИ КОИ РАБОТАТ КАКО ТАКСИ ВОЗАЧИ ВО ПРАВНИ ЛИЦА ЛИЦЕНЦИРАНИ ОД ОПШТИНА РАДОВИШ ЗА ОВАА ДЕЈНОСТ, ЗА ПОСЕТУВАЊЕ НА ОБУКА ЗА ПОЛАГАЊЕ НА ИСПИТ ЗА ДОБИВАЊЕ НА МЕЃУНАРОДЕН СЕРТИФИКАТ ЗА ПОЗНАВАЊЕ...

Прочитај повеќе

8 СЕПТЕМВРИ ДЕН НА НЕЗАВИСНОСТА НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА

  |     |   No comment

ОПШТИНА РАДОВИШ 8 Септември - Ден на независноста на Република Македонија     ПРОГРАМА (5-ти Септември)   10:00 часот Полагање свежо цвеќе пред споменикот на независноста (Општина Радовиш) 19:00 часот ЦК "Ацо Караманов" - Промоција на книгата "Името е нашата татковина" Промотор: Ристо Никовски, Гости Ефтим Клетников (писател), Стојан Стојков (композитор), Запро Запров...

Прочитај повеќе

КОНКУРС ЗА ИЗБОР НА НАЈДОБРА ФОТОГРАФИЈА

  |     |   No comment

  По повод празникот на градот Радовиш 6-ти Ноември, општина Радовиш го објавува вториот по ред конкурс „Радовиш преку објективот“ за избор на најдобра фотографија од поднебјето на Радовиш и Радовишко.   Овој конкурс би бил мотив на нашите граѓани да достават свои фотогафии и моменти одбележани...

Прочитај повеќе