If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | Portfolio Categories Тековни Проекти
31
archive,paged,tax-portfolio_category,term-tekovni,term-31,paged-13,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive
Archive

ПОДГОТОВКА НА ДОКУМЕНТИ ЗА ИЗГРАДБА НА ПРЕЧИСТИТЕЛНА СТАНИЦА

  |     |   No comment

На ден 25.06.2014 година во салата на советот на општина Радовиш се одржа првиот работен состанок помеѓу претставници од општина Радовиш, Министерството за животна средина и просторно планирање, ЈП Плаваја, Проектантско атеље Ефтимов и консултантската куќа САФЕЖ.   На состанокот беа утврдени чекорите за изработка на комплетна...

Прочитај повеќе

ЗАВРШНИ ПОДГОТОВКИ ПРЕД ПУШТАЊЕТО ВО УПОТРЕБА НА ИГРАЛИШТЕТО ВО ДОВОРОТ НА СОУ “КОСТА СУСИНОВ” ВО РАДОВИШ

  |     |   No comment

При крај се работите околу монтирањето на рефлекторите на Мултифункционаланото игралиште во дворот на СОУ “Коста Сусинов“ во Радовиш....

Прочитај повеќе

ЧИСТЕЊЕ НА РЕЧНОТО КОРИТО НА РЕКА СУШИЦА

  |     |   No comment

На подрачјето на општина Радовиш, продолжува да се реализација Акциониот план за чистење на речните корита.  Градежните работи на теренот се одвиваат според планот  а денес се чистеше наносот од чакал и земја околу мостот кај бензинската пумпа на реката Сушица во Радовиш.   Во претходниот период...

Прочитај повеќе

ПОДОБРУВАЊЕ НА КОМУНАЛНАТА ИНФРАСТРУКТУРА ВО РАДОВИШ

  |     |   No comment

Подобрување на комуналната инфраструктура преку реализација на проект од програмата за уредување на градежно земјиште се одвива на територијата на општина Радовиш. Деновиве екипи на Јавното претпријатие „Плаваја“, по налог и целосна инвестиција на општина Радовиш, започнаа градежни активности за изградба на атмосферска канализациона мрежа на...

Прочитај повеќе

ГРАДЕЖНИ АКТИВНОСТИ ЗА ИЗГРАДБА НА НОВИ КАНАЛИЗАЦИОНИ МРЕЖИ

  |     |   No comment

Општина Радовиш продолжува со интензивните градежни активности за изградба на нови фекални канализациони мрежи. Имено, во моментов, екипи на фирмата изведувач на работите „Пешо инженеринг“ од Струмица, изведуваат активности за изградба на нова фекална канализациона мрежа во населено место Раклиш.   Вкупната должина на фекалната канализациона мрежa изнесува...

Прочитај повеќе

ПАРТЕРНО УРЕДУВАЊЕ НА МАНСТИРСКИОТ КОМПЛЕКС СВ. ЃЕОРГИ ВО ОРАОВИЦА

  |     |   No comment

Почна реализацијата на проектот „Партерно уредување на манастирскиот комплекс „Св. Ѓеорги“ во село Ораовица“   Општина Радовиш, во соработка со Центарот за развој на југоисточниот плански регион и Бирото за регионален развој на Република Македонија, ја започна реализацијата на проектот „Партерно уредување на манастирскиот комплекс „Св. Ѓеорги.     Имено,...

Прочитај повеќе

„Подобрување на патната мрежа за развој на руралната прекугранична област“ – АГРАС

  |     |   No comment

Project name:  “Improving of Road Network for Development of Rural Cross Border Area” - AGRAS Проект: „Подобрување на патната мрежа за развој на руралната прекугранична област“ – АГРАС This project is co-funded by the European Union and by National Funds of the Participating Countries under the IPA Cross...

Прочитај повеќе