If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | Portfolio Categories Вести
34
archive,paged,tax-portfolio_category,term-vesti,term-34,paged-54,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive
Archive

ОДРЖАНИ ТРАДИЦИОНАЛНИТЕ „ПРВОМАЈСКИ НАТПРЕВАРИ 2018“

  |     |   No comment

Вчера на Градскиот стадион во Радовиш беа одржани традиционалните Првомајски Атлетски трки.   Првомајските традиционални натпревари се под покровителство на Општина Радовиш и Градоначалникот Герасим Конзулов. Учесниците-дечиња имаа можност да се натпреваруваат во дисциплините: Трка на 400 метри – Ученици од IV и V одд. (машки и женски),...

Прочитај повеќе

ПРИЕМ НА УЧЕНИЦИТЕ ОД НАСЕЛЕНОТО МЕСТО КОЏАЛИЈА

  |     |   No comment

Градоначалникот Герасим Конзулов вчера оствари прием и средба со дечињата и нивните ментори од с. Коџалија кои учествуваа на фестивал во Република Турција.   По повод на 23-ти Април-Ден на детето, подрачното основно училиште при ООУ „Крсте П. Мисирков“- с.Коџалија беше покането да учествува на фестивалот на...

Прочитај повеќе

ПОСЕТА НА ЗБРАТИМЕНАТА ОПШТИНА АЛИАГА ВО РЕПУБЛИКА ТУРЦИЈА

  |     |   No comment

ДЕЛЕГАЦИЈА НА ОПШТИНА РАДОВИШ ПРЕДВОДЕНА ОД ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ГЕРАСИМ КОНЗУЛОВ ОСТВАРИ ПОСЕТА НА ЗБРАТИМЕНАТА ОПШТИНА АЛИАГА ОД РЕПУБЛИКА ТУРЦИЈА   Во периодот од 19 до 23 Април, по повод традиционалното празнување на Денот на детето, делегација од општина Радовиш предводена од Градоначалникот на општина Радовиш, Герасим Конзулов беше...

Прочитај повеќе

ПРОДОЛЖЕНИЕ НА VI СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА РАДОВИШ

  |     |   No comment

 Советот на општина Радовиш денес го одржа продолжението на 6 седница на која се работеше со 8 останати точки од дневниот ред.   На оваа продолжение од седницата беше разгледан Извештајот за состојбата во областа на јавниот ред и мир и безбедноста на сообраќајот на подрачјето на...

Прочитај повеќе

„ПРОТИВ ПОЖАРНАТА ЕДИНИЦА РАДОВИШ“ ПРОДОЛЖУВА СО РЕДОВНИ ТАКТИЧКИ ВЕЖБИ

  |     |   No comment

Територијалната против пожарна единица Радовиш продолжува со изведување на редовните тактички вежби, кои се со цел за кондициона подготвеност на пожарникарите и одржување на опремата во исправна состојба.   Со вежбите се опфатени сите активности кои треба да ги совладува секој пожарникар, а се изведуват за време...

Прочитај повеќе

ОДРЖАНА X-ИТНА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА РАДОВИШ

  |     |   No comment

Денес Советот на општина Радовиш ја одржа својата 10-та Итна седница на која се разгледуваа 4 точки од дневниот ред.   На оваа седница беше разгледана точката за состојбата на ЈЗУ Радовиш, состојбата и можноста за наоѓање на привремено решение во врска со немање Нотар во Радовиш, беше разгледувана точка...

Прочитај повеќе

МАНИФЕСТАЦИЈА „ВЕЛИГДЕНСКИ КРЕАЦИИ 2018“

  |     |   No comment

ДЕНЕС, ЦЕНТАРОТ ЗА КУЛТУРА „АЦО КАРАМАНОВ“ БЛАГОДАРЕНИЕ НА ОПШТИНСКИТЕ ОСНОВНИ УЧИЛИШТА, ДЕТСКИТЕ ГРАДИНКИ И ДНЕВНИОТ ЦЕНТАР ПОРАКА, БЕШЕ ИСПОЛНЕТ КАКО КОШНИЧКА ПОЛНА СО НАЈУБАВИ ВЕЛИГДЕНСКИ ЧЕСТИТКИ И ПОРАКИ ЗА ВОСКРЕСЕНИЕТО ХРИСТОВО.   ПО ПОВОД ВЕЛИГДЕНСКИТЕ ПРАЗНИЦИ, БЕШЕ ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБАТА ОД МАНИФЕСТАЦИЈАТА „ВЕЛИГДЕНСКИ КРЕАЦИИ“, КОЈА ЌЕ БИДЕ ОТВОРЕНА...

Прочитај повеќе

ОДРЖАНА МАНИФЕСТАЦИЈАТА „СПОРТИСТ НА ГОДИНАТА 2017“

  |     |   No comment

Вчера во Ресторан Шампион беше одржана манифестацијата „Спортист на годината 2017“.   На манифестацијата присуствуваа голем број спортисти, тренери, спортски работници и претставници од спортските клубови, како и претставници од бизнис секторот во општина Радовиш. Комисијата за образование, спорт и култура и Советот на општина Радовиш врз основа...

Прочитај повеќе