If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | Portfolio Categories Вести
34
archive,paged,tax-portfolio_category,term-vesti,term-34,paged-58,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive
Archive

ИНФОРМАТИВЕН ДЕН ЗА ПРЕКУГРАНИЧНА СОРАБОТКА ОД „ИПА ПРОГРАМАТА“

  |     |   No comment

На ден 15.02.2018 година, во Благоевград, Бугарија, се одржа информативен ден за објавениот повик за прекугранична соработка од ИПА програмата, Македонија-Бугарија, на која присуствуваа претставници од Општина Радовиш.   На инфо денот беа презентирани насоките за подготовка и аплицирање на предлог проекти од страна на субјектите на...

Прочитај повеќе

ШЕСТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА РАДОВИШ

  |     |   No comment

Советот на општина Радовиш вчера ја одржа VI седница со Дневен ред од 29 точки, а седницата ја водеше Претседателот на Советот Коле Чаракчиев.   На оваа седница советниците ја разгледаа и усвоија Предлог-Одлуката за учество на општина Радовиш во реализација на проектот „Изградба на две прифатилишта...

Прочитај повеќе

РЕШЕНИЕ ЗА СВИКУВАЊЕ НА VI-СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА РАДОВИШ

  |     |   No comment

Врз основа на член 39 од Законот за локална самоуправа, член 19 став 2 од Статутот на општина Радовиш и член 51 од Деловникот за работа на Советот на општина Радовиш, се донесе Решение за свикување на VI-седница на Советот на општина Радовиш.   Седницата ќе се...

Прочитај повеќе

ВТОРА РАБОТИЛНИЦА ЗА ИЗГОТВУВАЊЕ МЕТОДОЛОГИЈА ЗА ПОДДРШКА НА ГРАЃАНСКИ ОРГАНИЗАЦИИ

  |     |   No comment

Вчера во Ресторан Шампион беше одржана работилница во организација на Фондацијата за развој на локалната заедница од Штип  со претставници на oпштина Радовиш, и граѓанските здруженија од Радовиш,  со цел развивање методологија за распределба на средства од општинскиот буџет за поддршка на здруженија.   Работилницата беше втора во...

Прочитај повеќе

Втора работилница за развивање методологија за распределба на средства од буџетот на општина Радовиш за поддршка на здруженија

  |     |   No comment

 Втора  работилница за развивање методологија за распределба на средства од буџетот на општина Радовиш за поддршка на здруженија    Дневен ред  (Вторник, 13.02.2018, ресторан „Шампион„ Радовиш)    12:00 – 12:15         Заклучоци од прва работилница  12:15 – 13:00         Развивање на генералната рамка на методологијата (3 дел) Постапка при одлучување за финасирање на...

Прочитај повеќе

БОРОВ ДОЛ

  |     |   No comment

ДПТУ Бучим Радовиш отпочна со реализација на својата нова инвестиција и проект – отворање на површинскиот коп Боров дол. За таа цел, согласно законодавството за животна средина отпочнати се две постапки - стратегиска оцена на животната средина што се однесува на урбанистичката планска документација со цел урбанизација на плански...

Прочитај повеќе

СОСТАНОК СО ПРЕТСТАВНИЦИ ОД РУДНИКОТ „БУЧИМ“

  |     |   No comment

ЈАВНИ ДЕБАТИ ЗА ОТВАРАЊЕ НА НОВИОТ ПОВРШИНСКИ КОП “БОРОВ ДОЛ“   Денес во општина Радовиш беше одржан состанок од страна на Градоначалникот Герасим Конзулов и претставници од рудникот Бучим.   Целта на посетата и средбата беше најава за реализација на јавни дебати, за отварање на новиот површински коп „Боров...

Прочитај повеќе

СООПШТЕНИЕ ЗА БЕЗДОМНИТЕ КУЧИЊА

  |     |   No comment

Согласно Законот за заштита и благосостојба на животните Општина Радовиш е надлежна да врши собирање на бездомните кучиња, односно нерегистрирани кучиња и регистрирани кучиња доколку ги затекнат на јавни површини без присуство на сопственикот и привремено да ги сместат во соодветни објекти - прифатилишта.   Прифатилиштата треба...

Прочитај повеќе

ПОСЕТА НА ПОЛИЦИСКАТА СТАНИЦА ВО РАДОВИШ

  |     |   No comment

Градоначалникот Герасим Конзулов денес беше во посета на Полициската станица во Радовиш каде што оствари средба со дел од вработените и Командирот на Полициската станица Борче Крстев.   Во склоп на оваа посета Градоначалникот Конзулов на Полициската станица им подари компјутер за службата која беше дежурна на...

Прочитај повеќе

ГРАДОНАЧАЛНИКОТ КОНЗУЛОВ ОСТВАРИ СРЕДБА И ПРИЕМ НА ПРЕТСТАВНИЦИ ОД „ДЛУР РАДА“ РАДОВИШ

  |     |   No comment

Денес, преставници од Организациониот одбор на колонијата заедно со претседателот на „ДЛУР Рада“ Радовиш Душан Коцев беа во кабинетот на градоначалникот Герасим Конзулов, каде што предадоа дел од сликите, коишто согласно правилникот на „ДЛУР“ и колонијата и припаѓаат на општина Радовиш како генерален покровител на...

Прочитај повеќе