If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | Portfolio Categories Вести
34
archive,paged,tax-portfolio_category,term-vesti,term-34,paged-78,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive
Archive

ПРИЕМ НА ТРИАТЛОНЕЦОТ ДАВИД МИЈАЛОВ

  |     |   No comment

Денес, прием кај Градоначалникот Сашко Николов имаше нашиот талентиран млад спортист Давид Мијалов кој е трикратен државен првак во Триатлон и Дуатлон во својата категорија, корисник на Државна стипендија од Агенцијата за млади и спорт и Спортист на годината во општина Радовиш во изминатите три...

Прочитај повеќе

48. СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА РАДОВИШ

  |     |   No comment

Покрај редовните 15 точки од дневниот ред Советот денес ги усвои годишните извештаи за 2015 год. на ОУ ЦК „Ацо Караманов“, потоа на ОНБ „Браќа Миладиновци“ потоа годишниот извештај на ЈУ Меѓуопштински центар за социјална работа за 2015 год., како и Програмата за работа на...

Прочитај повеќе

(продолжен) ЈАВЕН ОГЛАС ЗА АНГАЖИРАЊЕ НА РАБОТНИЦИ ЗА ИЗВЕДУВАЊЕ НА ЈАВНИ РАБОТИ

  |     |   No comment

ПРОДОЛЖУВАЊЕ НА ЈАВЕН ОГЛАС за ангажирање на 10 работници за изведување на јавни работи во рок од 4 месеци.   Услови за пријавување: а) долгорочно евидентирани невработени лица б) ниско квалификувани невработени лица в) лица над 55 години   -       Пријавувањето ќе се врши во просториите на Општина Радовиш во Архива од 01.04.2016 а...

Прочитај повеќе

ИЗВЕСТУВАЊЕ

  |     |   No comment

Поради зголемениот обем на работа за пријавување на бесправни објекти, се известуваат сите заинтересирани граѓани, дека Архивата во Општина Радовиш при сектор за урбанизам, животна средина, комунални работи и локален економски развој, ќе работи (за прием на барања) среда и четврток со продолжено работно време...

Прочитај повеќе

УЧЕНИЦИТЕ ОД ООУ НИКОЛА КАРЕВ ВО ПОСЕТА НА ОПШТИНАТА

  |     |   No comment

Денес ученици од Општинското основно училиште „Никола Карев“ кој учат во 4-то одделение беа во посета општината.   Оваа посета се должи на тоа што во нивната наставна програма по предметот општество имаат теми за работата на функцијата на општината и градоначалникот, процесот на донесување на одлуки, а...

Прочитај повеќе

ЈАВЕН ПОВИК ЗА РАСПРЕДЕЛБА НА СРЕДСТВА НА ЗДРУЖЕНИЈА И НЕВЛАДИНИ ОРГАНИЗАЦИИ

  |     |   No comment

ЈАВЕН ПОВИК За распределба на средства од буџетот на општина Радовиш на здруженија на граѓани и невладини организации од општина Радовиш за 2016 година 1. Се распишува оглас за распределба на средства од Буџетот на општина  Радовиш на заинтересирани  здруженија на граѓани и невладини организации од општина Радовиш...

Прочитај повеќе

СОСТАНОК СO ЗДРУЖЕНИЈА НА ГРАЃАНИ И НЕВЛАДИНИ ОРГАНИЗАЦИИ ОД ОПШТИНА РАДОВИШ

  |     |   No comment

Вчера  во салата на Советот на општина Радовиш, беше одржан состанок со претставниците на Здруженијата на граѓани и невладини организации кои функционираат на територијата на општина Радовиш.   На состанокот присуствуваа повеќе од 30 претставници, кои изразувајќи ја благодарноста кон општина Радовиш и Градоначалникот Николов за досегашната...

Прочитај повеќе

47. СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА РАДОВИШ

  |     |   No comment

Покрај советничките прашања на денешната седница членовите на Советот на општина Радовиш расправаа по 29 точки од дневниот ред. На ова седица беа усвоени и два важни документа за општината Програмата и акциониот план за енергетска ефикасност на општина Радовиш 2016-2018 год. Донесена одлука за аплицирање на...

Прочитај повеќе

РАДОВИШ ДОБИ „УРБАН ЅИД“

  |     |   No comment

Спортско - рекреативниот центар "25-ти Мај", денеска од младите луѓе и претставниците на локалниот младиснки совет од општината Радовиш беше претворен во урбан ѕид, на кој се испишуваа пораки за заштита на животната средина и се цртаа графити со позитивна тематика. Овие активности се дел од...

Прочитај повеќе

СОСТАНОК СО ЗЕМЈОДЕЛЦИТЕ (ЛОЗАРО-ОВОШТАРИ)

  |     |   No comment

Во рамките на проектот „Управување со сливот на река Струмица“ во Радовиш, каде еден од партнерите и краен корисник на проектот е Општина Радовиш, вчера, во просториите на Советот на Општина Радовиш, со почеток во 12:00 часот се одржа работен состанок помеѓу ангажираните Експерти од...

Прочитај повеќе