If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | Portfolio Categories Вести
34
archive,paged,tax-portfolio_category,term-vesti,term-34,paged-80,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive
Archive

РАДОВИШ ЌЕ ДОБИЕ АТРАКТИВНА НАСЕЛБА ОД 400 ПАРЦЕЛИ

  |     |   No comment

Градоначалникот Сашко Николов денеска имаше средба со директорот на катастарот и со директорот на Управата за имотно-правни работи кои беа во официјална работна посета. На ова средба беше разговарано за најновиот проект на Владата на Република Македонија ,,Купи куќа за млади,, како и за решавање...

Прочитај повеќе

ПОТПИШАН ДОГОВОРОТ ЗА ИЗГРАДБА НА ПРЕЧИСТИТЕЛНА СТАНИЦА ВО РАДОВИШ

  |     |   No comment

ЌЕ СЕ ГРАДИ ПРЕЧИСТИТЕЛНА СТАНИЦА И ЌЕ СЕ РЕКОНСТРУИРА КАНАЛИЗАЦИОНАТА МРЕЖА ВО РАДОВИШ   Министерот за животна средина и просторно планирање Нурхан Изаири, градоначалникот на општина Радовиш, Сашко Николов и директорот на ЈКП “Плаваја” - Радовиш, Драги Миленков, денеска, го потпишаа договорот за спроведување на проектот „Изградба...

Прочитај повеќе

ЈАВЕН ПОВИК ЗА РАСПРЕДЕЛБА НА СРЕДСТВА НА СПОРТСКИ КЛУБОВИ

  |     |   No comment

  Ј А В Е Н  П О В И К за распределба на средства од буџетот на општина Радовиш на спортските клубови од Општина Радовиш за 2016 година. Период на доставување на документите по објавениот Оглас од 26.01.2016 год. до 05.02.2016 год.              ЈАВЕН ПОВИК (превземи)...

Прочитај повеќе

ОДРЖАНА 45 СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА РАДОВИШ

  |     |   No comment

 Советот на општина Радовиш денес ја одржа својата 45 редовна седница. На оваа седница заседаваше Претседателот на Советот Никола Миовски, а се работеше со однапред донесен дневен ред од 12 точки.   Овде беа разгледувани и усвоени Програмата за спроведување на општи мерки за заштита на населението...

Прочитај повеќе

ЗАПОЧНУВА СО ИЗГРАДБА ПАТОТ ПОДАРЕШ-КАЛУЃЕРИЦА

  |     |   No comment

Во завршна фаза е реализацијата на уште еден крупен проект ветен пред  граѓаните на општина Радовиш, подготовките пред асфалтирање на локалниот пат Подареш-Калуѓерица се во завршна фаза.   Во текот на вчерашниот ден во просториите на општина Радовиш се одржа средба помеѓу преставниците од  Светска банка, фирмата...

Прочитај повеќе

ЈАВЕН ПОВИК ЗА ИЗБОР НА СПОРТИСТ, СПОРТСКА ЕКИПА И ТРЕНЕР ЗА 2015 ГОДИНА

  |     |   No comment

  Ј А В Е Н  П О В И К за предлагање на кандидати за избор на спортист, спортска екипа и тренер за 2015 год. како и за спортски работник за повеќегодишна работа Комисијата за култура, образование и спорт ги повикува сите спортисти и спортски екипи од општина...

Прочитај повеќе

ГРАЃАНИТЕ ОД 1 И 2 УЗ РАДОВИШ СО СВОИ ИДЕИ ЗА ПОУРЕДЕН ГРАД И ОПШТИНА

  |     |   No comment

На вчерашната средба со градоначалникот на општината Сашко Николов која се одржа во просториите на градската библиотека ,,Браќа Миладиновци,, во присуство на претседателот на Советот на општина Радовиш Никола Миовски и пратеникот во Собранието на Република Македонија Нада Ципушева . Присутните граѓани од во прва...

Прочитај повеќе

УСПЕШНО СПРОВЕДЕН ПРОЕКТОТ ОПШТИНСКО-КОРИСНА РАБОТА

  |     |   No comment

Од 01.06.2015 година до 30.11.2015 година во нашата општина се спроведуваше проектот Општинско-корисна работа. Самиот проект беше насочен кон услови за одржливи вработувања и подршка на одржливи вработувања на долгорочно невработени евидентирани лица  во општина Радовиш преку вработување на 15 невработени лица и имплементирање на...

Прочитај повеќе

ОДБЕЛЕЖАН МЕЃУНАРОДНИОТ ДЕН НА ЛИЦАТА СО ПОПРЕЧЕНОСТ И ХЕНДИКЕП

  |     |   No comment

Градоначалникот Сашко Николов по повод 3-ти декември-„Меѓународниот ден на лицата со попреченост“ и „Лицата со хендикеп“ денес го посети Здружението „Мобилност“, Здружението на трудови инвалиди од Радовиш и Дневниот центар „Порака“. Знаеме дека секогаш постојат проблеми и предизвици со кои се соочуваат овие лица - тие...

Прочитај повеќе

УСПЕШНО СПРОВЕДЕНА АКЦИЈАТА „ДЕН НА ДРВОТО“ ЗАСАДИ УСПЕХ!

  |     |   No comment

Во Радовиш денес беше успешно спроведена 16-та по ред акција „Ден на дрвото-засади ја својата иднина“ каде што со организиран превоз сите заинтересирани граѓани од општина Радовиш имаа можност да бидат дел од оваа национална акција за пошумување.   Се засадуваше во место викано Трска (патот за...

Прочитај повеќе