If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | Portfolio Categories Вести
34
archive,paged,tax-portfolio_category,term-vesti,term-34,paged-98,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive
Archive

ПРОМОЦИЈА НА КНИГАТА „ШАРЕНИТЕ ПИСМА“

  |     |   No comment

Денес во ОУ Народна Библиотека „Браќа Миладиновци“ во Радовиш со промоција на книгата „Шарените писма“ од Виолета Т.Златева започнаа програмските активности од овогодишните 41. „Караманови поетски средби“.   На оваа промоција покрај обраќањето на авторот свои рецитали и читања имаа и дечињата од основните училишта во општина...

Прочитај повеќе

41. КАРАМАНОВИ ПОЕТСКИ СРЕДБИ

  |     |   No comment

Во знак на чествување на македонскиот поет и револуционер, нашиот сограѓанин Ацо Караманов, почнувајки од петок (14.11.2014 год.) во ОУ Браќа Миладиновци и Центарот за култура Ацо Караманов во Радовиш ќе се одржат традиционалните 41. Караманови поетски средби.   На овие средби свое присуство имат најавено истакнати македонски...

Прочитај повеќе

“ФОРУМ ВО ЗАЕДНИЦАТА” ВО ОПШТИНА РАДОВИШ

  |     |   No comment

Денес беше одржана Првата сесија во рамките на Програмата “Форум во заедницата“ во Општина Радовиш, на кој што беше одржан вовед во програмата, презентација на буџетскиот Форумски процес, утврдување на структурата на Форумот и преглед на реализацијата на стратешкиот развоен план и приоритети за развој...

Прочитај повеќе

РАДОВИШ ЛИДЕР ВО МАКЕДОНИЈА ОД ИСТРАЖУВАЊЕТО ЗА КОРИСТЕЊЕ НА БЕЗБЕДНОСНИ ПОЈАСИ ВО СООБРАЌАЈОТ

  |     |   No comment

Според последните истражувања за користење на безбедносни појаси во сообраќајот во Република Македонија – Радовиш е лидер на ранглистата по бројот на возачи кои користат безбедносни појаси во автомобилите. При денешната посета г-дин Љупчо Ставревски од Секторот за сообраќај во МВР и г-дин Стојче Стаменковски од...

Прочитај повеќе

РАДОВИШ ПРАЗНУВА, РАДОВИШ ГРАДИ …

  |     |   No comment

Деновиве Радовиш празнува седумдесет години слободен живот и во чест на големиот јублеј свечено беа пуштени во употреба објекти, спомен паркови и секако гордоста на радовишани новото повеќенаменско игралиште изградено со сопствени средства на општината.   Игралиштето е со современ модерен дизајн и е осветлено по сите...

Прочитај повеќе

ОБРАЌАЊЕ НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ САШКО НИКОЛОВ НА АКАДЕМИЈАТА ПО ПОВОД „70 ГОДИНИ СЛОБОДЕН РАДОВИШ“

  |     |   No comment

Во ОУ Центар за култура „Ацо Караманов“ во Радовиш се продолжи со Програмата за прославата на празникот „6 ноември“ – денот на ослободувањето на Радовиш и „70 години слободен Радовиш“.   Најпрвин се одржа свечена седница на Советот на општина Радовиш, а веднаш потоа се продолжи со...

Прочитај повеќе

ГРАДОНАЧАЛНИКОТ САШКО НИКОЛОВ ДОДЕЛИ НОВИ 50 РЕШЕНИЈА ЗА ЛЕГАЛИЗАЦИЈА

  |     |   No comment

Денес во салата на Советот на општина Радовиш од страна на Градоначалникот на општина Радовиш беа доделени нови 50 решенија за легализација на бесправно изградените објекти.   Честитки до сите што денес на овој свечен чин ги добија своите решенија, ова е чекор напред за сите што...

Прочитај повеќе

ПОДОБРЕНА ЕНЕРГЕТСКА ЕФИКАСНОТ ВО ООУ „ОРЦЕ НИКОЛОВ“ ОД ИЊЕВО

  |     |   No comment

Во основното училиште „Орце Николов“ во Ињево денес беше одржана мала свеченост по повод завршување на проектот за обновување на столаријата за подобрување на енергетската ефикаснот, како и реконструкција на дел од фасадата – проект кој е заеднички со општина Радовиш и компаните Филип Морис...

Прочитај повеќе

ГИ ОБНОВУВАМЕ СПОМЕНИЦИТЕ ОД МИНАТОТО ЗА ДА ЈА ЧУВАМЕ ИДНИНАТА

  |     |   No comment

Радовиш е град херој со бурна револуционерна историја, уништуван пален и газен од сите освојувачки војски кој ја поробувале Македонија градот наоѓал сили да воскресне и од пепелта и урнатините да се издигне еден нов и поубав Радовиш.   Плодните полиња и каменести ридови на Радовиш се послани...

Прочитај повеќе

НАТПРЕВАРИТЕ МОЖАТ ДА ЗАПОЧНАТ

  |     |   No comment

Проектот за изградба на мултифункционални игралишта во повеќе населени места во општина Радовиш заврши деновиве со поставување на осветлување на игралиштата.   Осветлувањето е според сите пропишани стандарди за одигрување на спортски натпревари во вечерни услови, со што на жителите на овие населени места им се овозможува...

Прочитај повеќе