If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | Portfolio Categories Реализирани Проекти
32
archive,paged,tax-portfolio_category,term-realizirani,term-32,paged-6,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive
Archive

ОПШТИНА РАДОВИШ ОТПОЧНУВА СО ИСПЛАТАТА НА ПРВИОТ ДЕЛ ОД УЧЕНИЧКИТЕ СТИПЕНДИИ ЗА УЧЕБНАТА 2014/15

  |     |   No comment

Со донесувањето на Правилникот за доделување на стипендии на ученици од основното и средното образование во општина Радовиш од страна на Советот на општина Радовиш на 04.07.2013 г., Општината и Градоначалникот на општина Радовиш започнаа со доделување општински стипендии за ученици од основното и средното...

Прочитај повеќе

ДАДЕНИОТ ЗБОР Е НАША СВЕТОСТ

  |     |   No comment

Како што ветија на граѓаните на општина Радовиш пред скоро две години дека нивната предизборна програма нема да биде само букви на хартија туку реално остварливи проекти, така и направија. Грижата за нашите најмили им беше еден од приоритетите во Програмата, и за таа цел...

Прочитај повеќе

ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НИКОЛОВ ДОДЕЛИ НОВИ 24 СТИПЕНДИИ НА ТАЛЕНТИРАНИ УЧЕНИЦИ ОД ОПШТИНА РАДОВИШ

  |     |   No comment

Денес во Салата на Советот на општина Радовиш беа потпишани договорите на доделените стипендиите на дваесет и четири ученици од основното и средното образование од општина Радовиш, од претходно објавениот Конкурс за стипендирање на талентирани ученици за учебната 2014/15 година.   Идејата за стипендирање на учениците од...

Прочитај повеќе

ПУШТЕНО ВО УПОТРЕБА ПОВЕЌЕНАМЕНСКОТО ИГРАЛИШТЕТО ВО ООУ НИКОЛА КАРЕВ

  |     |   No comment

Полека но сигурно ја менуваме спортската мапа на Македонија и градиме концепт на здрава нација и концепт на психо-физички здрава младина истакна Директорот на Агенцијата за млади и спорт Марјан Спасевски пред Вицепремиерот и Министер за финансии Зоран Ставревски,пред Градоначалникот Сашко Николов како и пред...

Прочитај повеќе

ОПШТИНА РАДОВИШ СО УШТЕ ЕДНА ИНВЕСТИЦИЈА ВО ЗДРАВНИОТ ДОМ ОД РАДОВИШ

  |     |   No comment

Деновиве сме сведоци на интензивни работи околу реконструкцијата на фасадата на ЈЗУ Здравен дом од Радовиш, како дел од проектот за подобрување на енергетската ефикасност, а надоврзување на низата од заедничките проекти помеѓу општина Радовиш и ЈЗУ Здравен дом.   Со цел да создадеме подобри услови за...

Прочитај повеќе

ПОВЕЌЕНАМЕНСКОТО ИГРАЛИШТЕ ВО ЗЛЕОВО СО НОВО ОСВЕТЛУВАЊЕ

  |     |   No comment

Повеќенаменско игралиште кое беше изградено минатата година во Злеово од вечерва и со ново професионално според сите стандарди осветлување, проект кој беше ветен од страна на Градоначалникот Сашко Николов и се реализираше за кратко време.   Жителите од Злеово на вечерашната средба со Градоначалникот Сашко Николов искажаа...

Прочитај повеќе

НОВО ОСВЕТЛУВАЊЕ НА ПОВЕЌЕНАМЕНСКОТО ИГРАЛИШТЕ ВО ВОИСЛАВЦИ

  |     |   No comment

Граѓаните на Воиславци на своето повеќенаменско игралиште кое беше изградено минатата година добија ново професионално осветлување според сите стандарди.   Тие на вечерашната средба со Градоначалникот Сашко Николов искажаа голема благодарност до него што ветеното го остварува за краток временски период.  Се гледаше огромно задоволство на нивните...

Прочитај повеќе

РАДОВИШ: НОВО ПОВЕЌЕНАМЕНСКО ИГРАЛИШТЕ

  |     |   No comment

Уште еден реализиран проект од Програмата на Градоначалникот Сашко Николов, Радовишани добија ново современо повеќенаменско игралиште,  со современ модерен дизајн и е осветлено по сите стандарди за осветлување кое овозможува спортување во вечерно време.   Игралиштето кое во работа свечено го пуштија Градоначалникот Сашко Николов, Претседателот на...

Прочитај повеќе

ПОДОБРЕНА ЕНЕРГЕТСКА ЕФИКАСНОТ ВО ООУ „ОРЦЕ НИКОЛОВ“ ОД ИЊЕВО

  |     |   No comment

Во основното училиште „Орце Николов“ во Ињево денес беше одржана мала свеченост по повод завршување на проектот за обновување на столаријата за подобрување на енергетската ефикаснот, како и реконструкција на дел од фасадата – проект кој е заеднички со општина Радовиш и компаните Филип Морис...

Прочитај повеќе

ГИ ОБНОВУВАМЕ СПОМЕНИЦИТЕ ОД МИНАТОТО ЗА ДА ЈА ЧУВАМЕ ИДНИНАТА

  |     |   No comment

Радовиш е град херој со бурна револуционерна историја, уништуван пален и газен од сите освојувачки војски кој ја поробувале Македонија градот наоѓал сили да воскресне и од пепелта и урнатините да се издигне еден нов и поубав Радовиш.   Плодните полиња и каменести ридови на Радовиш се послани...

Прочитај повеќе