If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | Portfolio Categories Вести
34
archive,paged,tax-portfolio_category,term-vesti,term-34,paged-95,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive
Archive

ГРИЖЛИВО ГО УРЕДУВАМЕ СЕКОЈ ДЕЛ ВО ОПШТИНА РАДОВИШ

  |     |   No comment

Дека во општина Радовиш се води сметка и грижа за секој дел покажува и сликата која може да се види деновиве во населба Раклиш.   Населбата е претворена во градилиште, внимателно и стручно се уредуваат тротоарите со бекатон плочки кој покрај естетскиот изглед во голема мера ќе...

Прочитај повеќе

ОДРЖАНА ПОСЛЕДНАТА СЕСИЈА ОД ,,ФОРУМОТ НА ЗАЕДНИЦИТЕ,,

  |     |   No comment

Вчера беше одржана последната пета сесија од проектот ,,Форуми на заедниците,, на која се спроведе процесот на гласање на приоритетен проект и приоритетна програма.   Според процесот на гласање за приоритетна програма беше изгласана Програмата за комунални дејности со сума од 192.733.599,оо денари, потоа како второрангирана е...

Прочитај повеќе

СОСТАНОК СО НВО СЕКТОРОТ ОД ОПШТИНА РАДОВИШ

  |     |   No comment

Во саботата во Салата на Советот на општината беше одржан состанок помеѓу граѓанските организации и вработените во  одделението за ЛЕР, на кој состанок беа презентирани можностите за аплицирање на три отворени повика за добивање на финансиски средства за реализација на проектни идеи на територијата на...

Прочитај повеќе

ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НИКОЛОВ ДОДЕЛИ НОВИ 24 СТИПЕНДИИ НА ТАЛЕНТИРАНИ УЧЕНИЦИ ОД ОПШТИНА РАДОВИШ

  |     |   No comment

Денес во Салата на Советот на општина Радовиш беа потпишани договорите на доделените стипендиите на дваесет и четири ученици од основното и средното образование од општина Радовиш, од претходно објавениот Конкурс за стипендирање на талентирани ученици за учебната 2014/15 година.   Идејата за стипендирање на учениците од...

Прочитај повеќе

ПУШТЕНО ВО УПОТРЕБА ПОВЕЌЕНАМЕНСКОТО ИГРАЛИШТЕТО ВО ООУ НИКОЛА КАРЕВ

  |     |   No comment

Полека но сигурно ја менуваме спортската мапа на Македонија и градиме концепт на здрава нација и концепт на психо-физички здрава младина истакна Директорот на Агенцијата за млади и спорт Марјан Спасевски пред Вицепремиерот и Министер за финансии Зоран Ставревски,пред Градоначалникот Сашко Николов како и пред...

Прочитај повеќе

МИНИСТЕРОТ ФУРКАН ЧАКО ВО РАБОТНА ПОСЕТА НА РАДОВИШ

  |     |   No comment

Во работна посета на општина Радовиш денес беше Министерот без ресор во Владата на Република Македонија, Фуркан Чако.   Министерот имаше работна средба со Градоначалникот на општина Радовиш Сашко Николов, каде што се разговараше на повеќе теми, а  беа разгледани низа прашања поврзани со можните инвестиции во...

Прочитај повеќе

ОДРЖАНА ЧЕТВРТАТА ФОРУМСКА СЕСИЈА

  |     |   No comment

Денес беше одржана четвртата форумска сесија од Форуми на заедниците-буџетски форум, која ја спроведува Општина Радовиш со подршка на Швајцарската агенција за подршка и развој.   На оваа форумска сесија се разгледаа повеќе теми од буџетот на Општина Радовиш:  Комунални дејности, Урбанистичко планирање, животна средина и образование.   Градоначалникот...

Прочитај повеќе

ТУТУНАРИТЕ ОД “ТОМИ МИТ” ГИ ДОБИЈА ЗАСЛУЖЕНИТЕ ПАРИ

  |     |   No comment

Тутунарите од Радовиш и радовишко може да здивнат. Владата на Република Македонија им го исплати тутунот кој ланската година го предадоа на приватната компанија Томи мит, која од своја страна дозволи да си поигра со народната мака.   За стореното недело сопственикот на компанијата доби кривична пријава, а...

Прочитај повеќе

НЕДЕЛА НА БОРБА ПРОТИВ ХИВ/СИДА

  |     |   No comment

„Општинската организација на Црвениот крст Радовиш во периодот од 1-7 декември 2014 година реализираше едукативна кампања за подигање на јавната свест кај граѓаните за ХИВ инфекцијата и последувателната болест - СИДА.   Црвениот крст оваа едукативна кампања ја спроведе со делење на информативни флаери со кои граѓаните се информираа за...

Прочитај повеќе

ОДРЖАНА 29.СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА РАДОВИШ

  |     |   No comment

Денес беше одржана 29-та седница на Советот на општина Радовиш, а ја водеше Претседателот на Советот Никола Миовски.   Дневениот ред на оваа седница се  состоеше од 55 точки. а исто така беа разгледани и усвоени голем број на одлуки и извештаи од комисиите при Советот.   На седницата се поставуваа...

Прочитај повеќе