If you decide to buy essay from us you can be sure, that the materials used by the writer and referred to in the reference list, are absolutely reliable and taken from scientific sources.

Архива
Временска прогноза
logo
Општина Радовиш | Portfolio Categories Реализирани Проекти
32
archive,paged,tax-portfolio_category,term-realizirani,term-32,paged-8,ajax_updown,page_not_loaded,smooth_scroll,boxed,,wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12,vc_responsive
Archive

УШТЕ ЕДНА ИНВЕСТИЦИЈА ВО ИНФРАСТРУКТУРАТА И СПОРТОТ ВО РАДОВИШ

  |     |   No comment

Завршуват работите околу изградбата и опремување на спортската сала во ООУ Крсте Петков Мисирков во Радовиш.   Со стартот на новата учебна година од Септември учениците ќе ги имаат најсовремените услови за работа и одржувње на часовите по спорт. Инаку новата спортска сала е опремена со најмодера...

Прочитај повеќе

БЕСПЛАТЕН ПРЕВОЗ ЗА СИТЕ ПЕНЗИОНЕРИ ОД ОПШТИНА РАДОВИШ

  |     |   No comment

Градоначалникот Сашко Николов и Советот на општина Радовиш донесоа одлука за бесплатен превоз на пензионерите од општина Радовиш.   Со оваа одлука пензионерите од населените места низ општината секоја прва сабота од месецот ќе имат можност да користат бесплатен превоз до Радовиш, а сите пензионери од Радовиш...

Прочитај повеќе

АСФАЛТИРАЊЕ НА ДЕЛ ОД ПАТОТ НА ДЕЛНИЦАТА ПОДАРЕШ-СМИЉАНЦИ

  |     |   No comment

Денес присуствувавме на асфалтирањето на дел од патот на делницата с.Подареш кон с.Смиљанци, како дел од локалната патна инфраструктурна мрежа во општина Радовиш, а во реализација од програмата на Јавното претпријатие за државни патишта, како дел од грантот на Европската банка за обнова и развој.   Градоначалникот...

Прочитај повеќе

ВО ЗЛЕОВО ОТВОРЕН НОВ ЦЕНТАР ЗА РАН ДЕТСКИ РАЗВОЈ

  |     |   No comment

Благодарение на соработката помеѓу општина Радовиш, УНИЦЕФ и Фондацијата Т-Мобиле денес во село Злеово е отворен новиот центар за ран детски развој како дел од проектната иницијатива „Првите 5 се најважни на свет“.  Децата на возраст од 3 до 5 години од сега ќе имаат...

Прочитај повеќе

ЗАВРШИ ПРВАТА СЕЗОНА 2013/14 ОД ВОЗОБНОВЕНАТА ОПШТИНСКА ФУДБАЛСКА ЛИГА

  |     |   No comment

Вчера на градскиот стадион во Радовиш со два ревијални натпревари и прогласување на шампионите во оваа натпреварувачка сезона 2013/14 заврши Општинската фудбалска лига.   Оваа општинска фудбалска лига после 15 години беше возобновена со подршка од страна на општина Радовиш и Градоначалникот г-дин. Сашко Николов.   Во сезоната 2013/14...

Прочитај повеќе

ВО ЈАРГУЛИЦА ОТВОРЕН НОВИОТ “ЦЕНТАР ЗА РАН ДЕТСКИ РАЗВОЈ”

  |     |   No comment

Денес во Јаргулица беше свечено отворен Центарот за ран детски развој во рамките на иницијативата “Првите 5 се најважни на свет„ а во соработка со општина Радовиш, Unicef и Т-мобиле....

Прочитај повеќе

ППЕ РАДОВИШ ДОБИ ОПРЕМА ДОНАЦИЈА ОД СТРАНА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ

  |     |   No comment

На огромно задоволство на вработените во Против пожарната единица од Радовиш, Градоначалникот на општина Радовиш, Сашко Николов и претседателот на Советот, Никола Миовски им донираа нова опрема - во комплети на униформи, заштитни чизми, чевли, баретки на сите вработени. Инаку опремата е набавена од страна на...

Прочитај повеќе

ПЕНЗИОНЕРИТЕ ОД ОРАОВИЦА ДОБИЈА СВОЈ ПЕНЗИОНЕРСКИ КЛУБ

  |     |   No comment

Денеска на свечен начин беше отворен Пензионерскиот клуб во Ораовица. Просторијата на новиот пензионерски клуб во Ораовица е отстапена од страна на Општина Радовиш, а додека внатрешната реконструкција и дел од инвентарот е донација на нивниот сограѓанин Александар Зифовски.Пензионерите исто така пријатно беа изненадени од страна...

Прочитај повеќе

ДЕЧИЊАТА ОД РАДОВИШ ДОБИЈА УШТЕ ЕДНО ДЕТСКО РЕКРЕАТИВНО КАТЧЕ

  |     |   No comment

На свечен чин по повод празникот на градот “6-ти Ноември” – Денот на ослободувањето на Радовиш, на задоволство на најмладите дечиња од Радовиш – беше дадено во употреба новото детско рекреативно катче, кое е во склоп на Детската градинка “Цветови”. Оваа детско рекреативно катче е заеднички...

Прочитај повеќе